Posle izuzetno uspešne debitantske sezone, učešća na Finalnom turniru Kupa Srbije i nastupa u plej of-u, ŽKK „Vrbas Medela“  nastupajuću sezonu počinje sa istim ambicijama - da se ponovi rezultat od prošle godine.

„Štrudlice“ će se takmičiti u znatno izmenjenom sastavu. Na spisku trenera Dejana Mudreše, ove godine nisu Jovana Milovanović (Karlove Vari), Kristina Ostojić (Šumadija), Jelena Mitić (Jagodina) i Marija Ćetkovic koja je odlučila da prekine  košarkašku karijeru.
Na početku priprema, na prozivci je za sada samo jedno novo ime. To je Vuković Aleksandra  koja je došla iz novosadske Vojvodine. Kapiten ŽKK „Vrbas Medela“ Jovović Ivana, predvodiće ekipu u sastavu: Mijatović Nataša, Petković Željka, Cukić Tijana, Jovović Jovana, Miljanović Sanja, Pucovski Ana Marija, Radonjić Milica i Popnovakov Tanja, a ekipi će se kasnije priključiti i Miškovic Tamara i Rajić Tamara zbog obaveza u mladoj reprezentaciji. Pored njih dve, ovo leto su sa reprezentacijom Srbije provele i Cukić, Petković i Jovović, koje su nastupale na Evropskom prvenstvu kadetkinja u Miškolcu.
- Uspesi iz sezone 2011/2012, ne samo seniorske ekipe već i mlađih kategorija, u kojoj smo bili učesnici sva tri finalna turnira, kao i vicešampioni u kadetskoj i pionirskoj konkurenciji, i klubu a i meni kao treneru nameću veliku odgovornost i obavezu – ističe trener Dejan Mudreša.
- Što se tiče seniorskog tima, trenutno smo u završnim pregovorima sa dva centra i jednim bekom šuterom. Sa ta tri igrača i pet reprezentativaca, kao i Ivanom Jovović, predvodnikom ove ekipe, očekujem borbu za najviši plasman.
Prvi sastanak ekipe trener Mudreša zakazao je za ponedeljak 6.avgust. Pripreme će biti obavljene na terenima CFK „Drago Jovović“ u Vrbasu.

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?