Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije, skratila je spisak kandidata za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2013. godine.

Posle međunarodnog turnira „Trofej Beograda“ na kojem je naša selekcija ubedljivo trijumfovala sa ekipom više nisu Nataša Krnjetin i Iva Roglić.
- Bio je to finalni rez. Nataša Krnjetin i Iva Roglić su veliki radnici srpske košarke. Dosta su doprinele trenutnoj formi i atmosferi u ekipi. Odlične su radile na priprema u Tivtu, Sloveniji i Nemačkoj, što će im sigurno koristiti u budućnost u kojoj na njih najozbiljnije računamo – uverava Marina Maljković.
Zato su se nacionalnoj selekciji, posle rehabilitacije u Španiji, priključile Dajana Butulija i Jelena Milovanović.
- Ponovo na treninzima imamo 16 košarkašica. Istine radi, Dajana i Jelena još uvek rade sa strane po specijalnom programu. Za kvalifikacione mečeve računamo na sve reprezentativke, a nadamo se da će Butulija i Milovanović biti spremne da nam do 14. jula pomognu na nekom od duela u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj – zaključila je Marina Maljković.
Najbolje košarkašice Srbije 13. juna na Cetinju u duelu sa Crnom Gorom počinju kvalifikacije, a plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2012. godine pokušaće da izbore: Tijana Ajduković, Milica Dabović, Milica Ivanović, Nevena Jovanović, Dunja Prčić, Tamara Radočaj, Nevena Šaponjić, Dajana Butulija, Maja Škorić, Jelena Milovanović, Kristina Baltić, Sara Krnjić, Marina Mandić, Ivanka Matić, Jelena Maksimović i Ana Dabović.
   

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?