Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore u naredna tri dana učestvovaće na turniru ''Kepez'' u Antaliji, na kojem će za protivnike imati Tursku, Belorusiju i Japan.

Crnogorke su u dosadašnjem toku priprema odigrale dve prijateljske utakmice i u obe zabeležile pobede protiv Kanade (75:58 i 63:52).
Selektor Miodrag Baletić zadovoljan je činjenicom da je ekipa bila kompletna poslednjih dana, što je omogućilo kvalitetan rad na podizanju forme.
- I posle priprema na Cetinju, mogu da ponovim ono što sam pričao i ranije, a to je da imamo malo vremena, a veliku obavezu da se na pravi način pripremimo za ono što nas očekuje. U poslednjih nekoliko dana smo bili kompletni, jer je do sada bilo nekih sitnih povreda, koje su nas sprečavale da radimo na pravi način. Podigli smo intezitet rada, taktički se upotpunili i sproveli ono što je bilo planirano, ali imamo problem sa vremenom, jer kvalifikacije počinju 13. juna. Nadam se, ipak, da ćemo se spremiti na pravi način i da nećemo zakazati kada je u pitanju želja da se ostvari cilj, iako je jasno da nam nedostaje još igračica sa iskustvom koje poseduju Škerović, Dubljević i Perovanović, kao i De Forž koja nije sa nama i Ana Baletić, koja se još nije u potpunosti oporavila – kaže Baletić u razgovoru za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.
Odlične provjere urađenog u proteklom periodu, izabranice Miodraga Baletića će imati na turniru u Antaliji, na kojem će odmjeriti snage sa domaćinom Turskom, Belorusijom i Japanom.
- Zadovoljan sam odnosom igračica i igrom u odbrani, ali napad još ne funkcioniše na nivou na kojem je potrebno. U narednom periodu predstoji nam rad na podizanju forme i otklanjanju nedostataka u fazi organizacije igre, a turnir u Turskoj će svakako biti pravi način da radimo na tome. Na turniru u Analtaliji imperativ je da pokažemo deo onoga što smo radili u pripremnom periodu, ali da istovremeno sačuvamo ekipu od povreda, jer bi eventualne povrede, bile fatalne za nas - kazao je Baletić.
Prvi meč na turniru u Antaliji, ''crvene'' će odigrati od 18 sati, kada će odmeriti snage sa domaćinom Turskom, koja je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Poljskoj eliminisala Crnu Goru u četvrtfinalu.
- Turska je jedna od najjačih evropskih selekcija i moramo da pokažemo maksimalno ozbiljan pristup, kako bi se na pravi način suprotstavili domaćinu. Za nas je velika stvar što smo i ove godine dobili poziv da učestvujemo na turniru u Antaliji, što je najbolja potvrda da smo radom i rezultatima u poslednjih četiri-pet godina, zaslužili poštovanje i tako velike košarkaške nacije kao što je Turska - kaže Baletić.
Stručni štab prati rezultate rivala u kvalifikacijama, u prvom redu selekcije Srbije, koja će biti protivnik na startu kvalifikacija 13. juna.
- Pratimo rezultate Srbije, ali i ostalih rivala u kvalifikacijama. Siguran sam da nećemo zakazati u taktičkoj pripremi i da ćemo spremni dočekati početak kvalifikacija. Prvi meč koji igramo 13. juna protiv Srbije je veoma važan i svesni smo da taj duel moramo da odigramo sa velikom željom, ali ne na način da izgubimo koncentraciju, koja je neophodna da bi ostvarili dobar rezultat.
Crnogorska reprezentacija trebalo bi da bude kompletna 8. juna, kada će se pripremama priključiti Amerikanka Ešaja Marfi. Iako će se pripremama priključiti samo pet dana uoči prvog meča u kvalifikacijama, sigurno je da će njen dolazak značiti puno.
- Situacija je manje povoljna nego što je izgledalo ranije, jer će se Marfi pripremama priključiti četiri dana kasnije od planiranog. Takva rešenja se obično ne pokažu kao dobra, ali nastojaćemo da u nekoliko dana koliko ćemo imati do početka kvalifikacija, uklopimo Marfi u našu igru, ali da istovremeno ne poremetimo kolektivni duh. Sve što budemo radili će biti u interes kolektiva, igre i celokupnog napora koji ulažemo kako bi došli do cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo - zaključio je Baletić.

RASPORED TURNIRA U ANTALIJI

Sreda, 30. maj
Japan – Belorusija (16.00)
Crna Gora – Turska (18.00)

Četvrtak, 31. maj
Crna Gora – Belorusija (16.00)
Turska – Japan (18.00)

Petak, 1. jun
Crna Gora – Japan (15.00)
Turska – Belorusija (17.00)

videodana

fotodana


Ko je najveći favorit za titulu prvaka Srbije?